10 април 2008

За преподаватели

Здравейте!
Щом четете това, значи вече сте получили поканата да станете курсов ръководител и имате желание да отделите част от свободното си време и малко търпение, за да станете такъв.
Първо прочетете малко повече информация за проекта тук.
>> Това да си курсов ръководител е доброволно решение!
>> Участието в проекта е безвъзмедно!
Поради тези причини основните функции на курсовия ръководител ще бъдат насоени най-вече към помощ, свързана с административните въпроси. Като например да подсеща първокурсниците кога са сроковете за плащане на семестриални такси, от кога до кога продължава изпитната сeсия (понякога се налага да обясниш и какво всъщност е сесия).
Естествено при добро желание и наличие на достатъчно свободно време ще е много хубаво ако курсовият руководител бъде и тутор (или наставник, както повече ви харесва). Но това също трябва да е доброволен избор с готовност да се понесат всички "последици" от него, като например да отделяш по около час всеки ден, за да контактуваш (в реалното или виртуалното пространство) с колегите.
По този начин студентите - първокурсници ще разберат истинското значение на обръщението "колега" от страна на преподавателите си и няма да се съмняват в искреността му.
Ако все още искате да сте курсов ръководител, или още по-хубаво - ако искате освен това да сте и тутор - оставете името си и желан начин за контакт като коментар тук или на e-mail: tutors.fjmc@gmail.com

Няма коментари: